به‌مناسبت روز قلم؛
مولفان و فرهيختگان اهل قلم قزوين تجليل شدند

سرويس: شهرستان‌ها
1388/04/26
07-17-2009
16:35:04
8804-12111: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - قزوين
سرويس: شهرستان‌ها

به مناسبت روز قلم، مراسم نکوداشت مولفان و فرهيختگان اهل قلم قزوين، توسط سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين درموزه مردم‌شناسي(بناي تاريخي حمام قجر) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين در اين مراسم ضمن تبريک اعياد ماه مبارک رجب و روز قلم اظهار کرد: شهرداري قزوين به عنوان متولي مديريت شهر در جهت بهبود وضعيت شهر و کيفيت انجام امور نيازمند همياري و همفکري اهل قلم است.

مهندس سعيد وزيري‌نژاد گفت: اهالي قلم به‌دست قزويني که فرزندان برجسته اين مرز و بوم هستند، مي‌توانند از طريق ارائه نظرات خود در خصوص مباحث مديريت شهري، شهرداري را در راستاي خدمت رساني مطلوب‌تر ياري كنند.

وي اين مراسم را نخستين برنامه رسمي شهرداري قزوين در دوره جديد فعاليت، براي اهل قلم عنوان کرد و افزود: در تعامل دو جانبه شهرداري با اصحاب قلم، شهرداري نيز در حيطه وظايف سازماني خويش با بسترسازي و حمايت‌هاي مادي و معنوي؛ از فکر، انديشه و قلم نويسندگان شهر حمايت خواهد كرد.

وزيري‌نژاد با اشاره به برگزاري اين مراسم در عمارت تاريخي حمام قجر افزود: اين اماکن تاريخي نشانه فرهنگ غني و پيشينه شهر ماست که بايد براي بازگشت به صفا و آرامش جاري در محله‌هاي قديمي، با همکاري يکديگر در جهت احياي فرهنگ اصيل و ارزشمند محلات قديمي و تاريخي شهر قزوين بکوشيم.

به گزارش ايسنا، رييس بنياد ايران‌شناسي استان قزوين نيز در اين برنامه در خصوص پيشينه کتاب و نويسندگي در قزوين، گفت: يکي از شاخصه‌هاي توسعه در عرصه‌هاي فرهنگي ميزان تناسب بين تعداد شهروندان و کتاب است که اندکي تامل در تاريخ قزوين حتي در هزار سال قبل نشان از موقعيت ممتاز کتاب و کتابخواني در قزوين دارد.

محمدعلي حضرتي‌ها، نويسنده اولين کتاب کلامي شيعي را، يک دانشمند اهل قزوين معرفي کرد و گفت: قزوين با داشتن ظرفيت‌هاي بالا در عرصه کتاب‌، مرجع صدور مقوله کتاب و نويسندگي به نقاط ديگر بوده است.

وي افزود: در آن دوران صنعت کتاب شامل گستره بزرگي از حرفه‌ها و حوزه‌ها همانند کاغذ، مرکب، کتابت و چرم‌سازي بوده و در نتيجه قزوين در روزگار گذشته مکان رشد و گسترش اين مقوله‌ها نيز بوده است.

اين شاعر و نويسنده قزويني در ادامه به معرفي 20 کتابخانه بزرگ و معروف قزوين در گذشته پرداخت و خواستار توجه و ايفاي نقش جدي مسوولان شهري در خصوص موضوع کتاب و کتابخانه‌ شد.

محمد ساربان‌ها، بازيگر پيشکسوت سينما، تئاتر و تلويزيون هم ديگر سخنران اين مراسم بود که ضمن تجليل از اهالي قلم شهر قزوين، گفت: خوشحالم که در سال‌هاي اخير شاهد حرکت‌هاي فرهنگي خوبي در شهر خود هستم و مي‌بينم که به فرهنگ، هنر و تاريخ شهر توجه ويژه‌اي مي‌شود.

وي از استانداري، شهرداري و ساير نهادهاي مسوول خواست تا به عنوان متوليان اداره شهر با حمايت و اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و هنري به زندگي شهروندان شادي و نشاط بخشند.

ساربان‌ها با اشاره به تلاش‌هاي ارزشمند نويسندگان قزوين در خصوص معرفي و ثبت تاريخ و فرهنگ شهر قزوين، گفت: در سال‌هاي 51 تا 53 تحقيقي در خصوص آثار و داستان‌هاي فولکوريک قزوين انجام داده‌ام اما تاکنون اين تحقيق منتشر نشده، اميدوارم آثاري از اين دست که توسط ساير نويسندگان شهر تاليف شده‌اند، مورد توجه و حمايت قرار گيرند.

در پايان اين مراسم با حضور شهردار و اعضاي شوراي شهر قزوين از دکتر دبير سياقي، عبدالحسين صالحي شهيدي، مهدي نورمحمدي، سيدعلي‌اکبر قافله‌باشي، محمدرضا صمديها، مجيد بالدران، حسن شکيب‌زاده و محمدعلي حضرتي‌ها به علت نگارش آثاري در خصوص قزوين تقدير به‌عمل آمد.

گروه موسيقي سنتي نيز در اين مراسم به اجراي تصنيف‌هايي از عارف قزويني پرداخت.

انتهاي پيام

كد خبر: 8804-12111
  نظر شما در مورد اين خبر
نام
پست الکترونيک
پيام شما

پر کردن فرم براي دريافت نظرات الزامي است

امتياز به خبر

Imam and Superme leaders views - Strategic Policies - Iran Future Plans - Economy - Industry - Information Society - Social - Health - Education - Science - Politic - Islamic Parliament - Legal - Nuclear Energy - Foreign Policy - World - Iran Neighbours - Imposed War - IslamicInsights - Literature - Art - Radio and TV - Cultural Heritage - Sport - Provinces - Photo -
 

© Copyright 1998-2009 Iranian Students' News Agency - ISNA