مدرس روزنامه‌نگاري:
تفكيك وظايف ميان رسانه‌ها به عملكرد تخصصي‌شان ارتباطي ندارد

سرويس: رسانه
1387/03/08
05-28-2008
10:27:26
8703-03246: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه

تفكيك وظايف ميان رسانه‌ها تقريبا در تمامي دنيا انجام شده است البته بايد توجه داشت كه گرچه اين عمل رويكرد مثبتي است اما به عملكرد تخصصي رسانه‌ها ارتباط چنداني ندارد.

حسين قندي - مدرس روزنامه‌نگاري - در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه‌ي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با تاكيد بر اين‌كه تفكيك وظايف ميان رسانه‌ها و واگذاري خبررساني فوري به خبرگزاري‌ها و ارايه‌ي گزارش، تحليل و مصاحبه به روزنامه‌ها كاري است كه تقريبا در تمامي دنيا انجام شده است، اظهار كرد: انتشار اخبار توسط روزنامه‌ها در تمام دنيا تقريبا منسوخ شده است و آن‌ها اغلب به گزارش خبري، تحليل يا مصاحبه درباره‌ي اخبار مي‌پردازند، چراكه تمامي خبرها تقريبا از طريق راديو، تلويزيون و يا سايت‌ها منتشر مي‌شوند و انتشار آن‌ها توسط روزنامه‌ها تنها يك دوباره‌كاري تقريبا بي‌نتيجه است.

وي افزود: انتشار خبر فوري وظيفه‌ي خبرگزاري‌ها و پس از آن راديو، تلويزيون و سايت‌هاي خبري است كه پس از اين انتشار روزنامه‌ها مي‌بايست با استفاده از پيشينه، مصاحبه و غيره اين اخبار را كامل كرده و در اختيار مخاطبان قرار دهند.

اين مدرس روزنامه‌نگاري با اشاره به اين كه تفكيك وظايف رسانه‌ها گرچه عمل مثبتي است اما به عملكرد تخصصي رسانه‌ها ربط چنداني ندارد، ادامه داد: تربيت افراد متخصص در حوزه‌هاي مختلف بر اساس استعداد و علاقه در كنار كسب تجربه در اين حوزه‌ها از جمله راه‌هاي داشتن رسانه‌هاي تخصصي است كه البته گه‌گاه اين تخصص و تجربه، به دليل جابه‌جايي نادرست در روزنامه‌ها از بين مي‌رود؛ همچنين در اين زمينه حضور موثر اساتيد مجرب در دانشگاه‌ها را نيز نبايد فراموش كرد.

قندي هم‌چنين درباره‌ي نقش تفكيك وظايف ميان رسانه‌ها در جلوگيري از انتشار اخبار تكراري در آن‌ها نيز گفت: توجه بيش‌تر به تحليل، گزارش، مقاله و غيره در رسانه‌هاي مكتوب به جاي خبر كه بر اساس ديدگاه‌هاي خاص و متفاوت هر رسانه نگارش مي‌شود، مي‌تواند مخاطب بيش‌تري را به خود جذب كند.

به گفته‌ي وي گرچه توجه به رويكرد و ديدگاه هر رسانه‌اي‌ در ترغيب مخاطبان به رسانه‌ها نقش موثري دارد، اما افزايش تيراژ روزنامه‌ها در كشور به مقولاتي چون آزادي مطبوعات، ارايه‌ي انتقادهاي سازنده، امكان تحقيق و تفحص از سازمان‌هاي مختلف و غيره بستگي دارد.

انتهاي پيام

كد خبر: 8703-03246
خبرهاي مرتبط:
  نظر شما در مورد اين خبر
نام
پست الکترونيک
پيام شما

پر کردن فرم براي دريافت نظرات الزامي است

امتياز به خبر

Imam and Superme leaders views - Strategic Policies - Iran Future Plans - Economy - Industry - Information Society - Social - Health - Education - Science - Politic - Islamic Parliament - Legal - Nuclear Energy - Foreign Policy - World - Iran Neighbours - Imposed War - IslamicInsights - Literature - Art - Radio and TV - Cultural Heritage - Sport - Provinces - Photo -
 

© Copyright 1998-2009 Iranian Students' News Agency - ISNA